Kultur för barn idag kommer ofta via en app. Det är ett färgglatt spel som skräller i en surfplatta eller ett videoklipp i en smartphone. Så behöver det dock inte vara. Det finns kultur för barn som sker live och som triggar deras fantasi, kreativitet och empati på ett helt annat sätt än vad någonting på internet kan göra. Känslan som finns på en teater går inte att återskapa i en mobil enhet, den kan bara upplevas på plats. Det är inte bara roligt utan även viktigt för barn att få uppleva den typen av kultur.

Dockteatrar för stora och små

Det svåraste med att underhålla sina barn är att man själv blir uttråkad. Det är helt okej att känna så men det behöver faktiskt inte var på det viset. När det gäller Föreställningar med dockteater kan både barn och vuxna fascineras och underhållas även om det sker på helt olika premisser. Handlingen som utspelar sig kan vuxna ta till sig på ett djupare plan medan barnen imponeras över hur dockorna rör sig och samverkar. Det är en upplevelse som föräldrar och barn kan dela utan att någon av dem behöver kämpa. Även om en dockteater säljs in som en barnteater kan du som vuxen alltså få ut något av att se den.

Sätt upp en dockteater hemma

Barn har egentligen inte några höga krav på underhållning. Det måste inte finnas ett fantastiskt manus, välgjord rekvisita eller prisvinnande skådespelare för att uppskattas. Det viktigaste är att det finns passion och engagemang. Barn märker direkt om du lite ointresserat läser ur en bok med ena ögat och kollar flödet på Facebook med andra. Skapa den perfekta platsen hemma för att faktiskt underhålla dina barn så kommer er relation bli mycket bättre. När du kollar på soffor kan du till exempel fundera över vilken som skulle passa bäst i den teater som ert vardagsrum faktiskt blir ibland. När du väl köpt den – sätt upp en liten pjäs! Det kommer bli ett minne för livet för dina små.