Teater har funnits sedan långt innan antikens Grekland och underhållit sin publik med ett oändligt antal föreställningar. Stor dramatik, tragedier och komedi har alla varit en del av föreställningarna. Berömda personer som Sofokles, Aischylos, Euripides och Shakespeare har lagt grunden till den teater som framförs på de stora scenerna idag. Teater har alltid varit ett folknöje och föreställningar i olika former allt från de stora scenerna som Broadway, Palais Garnier i Paris, Teatro di san Carlo i Neapel, Metropolitan i New York och Bolsjojteatern i Moskva till de lite mindre folkteatrarna bara för att nämna några.

Teater i Sverige

Teater har funnits, och föreställningar har getts på torg, folkparksscener och mindre publika samlingsplatser, sedan lång tid tillbaka. Det har varit och är fortfarande ett kärt folknöje att besöka teatrar i Sverige. Kungliga Dramatiska teatern ,allmänt kallad Dramaten, i Stockholm är en av dem och det kommer många klassiker och USA-tema på Dramaten i höst. Dramaten grundades år 1788 av Gustav III, det finns totalt sex scener på teatern och de har ca tusen föreställningar per år. De olika scenerna är Stora scenen, Lilla scenen, Målarsalen, Tornrummet, Lejonkulan och Elverket. Det finns ett stort engagemang för ungdomsteater på Dramaten och deras spelarena finns på scenerna Målarsalen, Tornrummet och Elverket.

Dramaten i Stockholm

Dramaten med sin pampiga vita byggnad i jugendstil är väl värt ett besök. Kika in på Teaterbaren när du är där på någon av deras föreställningar för att avnjuta ett glas syrah vin och något tilltugg mellan akterna. De olika scenerna bjuder på föreställningar med både kända och okända aktörer där man kan luta sig tillbaka och avnjuta föreställningarna vid någon av de vackra scenerna. Dramaten har inte bara teaterföreställningar på sin repertoar, även musik i form av konserter och lunchpoesi, olika samtalsträffar om teater och med involverade i vad som händer där finns att besöka. The show must go on, och det gör den även på Dramatens scener.