Oavsett om du driver en egen hobbyteater eller arbetar med en större teater, är inredning och design detaljer som inte får glömmas bort. Vilka färger ska genomsyra rummet, vilka intryck och känslor vill man förmedla, vilka tavlor, tillfälliga dekorationer och stolar ger bäst stämning? Så klart är skådespelarna och scenen det primära i alla teaterföreställningar – med det sagt kan du förhöja budskap och story med en välplanerad interiör.

Välj rätt tapeter och färger

Val av tapet är en aspekt som du bör tänka igenom noggrant. Känslan i ett rum kan förändras markant beroende på tapeternas färg eller mönster. På familjetapeter.se hittar du tapeter i olika material, motiv, färger och prisklasser. Kolla igenom deras utbud och låt dig inspireras. Blir du överväldigad av alla valmöjligheter så försök alltid att gå tillbaka till grundfrågan: Hur kommer den här tapeten påverka teaterpublikens känsla och intryck?

Ta hjälp av andra med sinne för design

Lär dig gärna lite om färgpsykologi och vad varje färg generellt representerar. Färger signalerar olika saker och kan hjälpa till att sätta “rätt” stämning hos teaterbesökarna. Om du inte själv är så insatt i design, färger och det visuella som du kanske hade önskat, är det aldrig fel att be om hjälp. Fråga om råd från till exempel teaterns kostymdesigner eller kanske till och med någon utanför teatern som du vet kan.

Tänk också på att göra skillnad på tillfälliga dekorationer och saker som är svårare att ändra i efterhand. Det är till exempel mer kostsamt och tidskrävande att tapetsera om och byta ut möbler, än att hänga upp och ta bort juldekorationer. Du kan ta mer risker med dekorationer som är specifika för årstiden eller teaterföreställningen som ska spelas. Försök hålla det mer neutralt och “säkert” för det som inte kan ändras på veckobasis eller som kostar mycket pengar.